• +386 3 56 68 255
  • info@zzs-zagorje.si

Dogodek

Loading dogodki

MALA ŠOLA PUMPTRACKA – julij, avgust 2020


Kolesarski klub Zagorska dolina v sodelovanju z Zavodom za šport Zagorje organizira tečaje osnov vožnje po pumptracku.

Tečaj je namenjen otrokom od 5. – 10. leta starosti (po želji in glede na starost prijavljenih lahko organiziramo tečaj tudi za starejše otroke), na katerem se bodo spoznali s poligonom, osnovnimi tehnikami ter bontonom in bili tako pripravljeni na samostojno vožnjo in uporabo poligona.

Kaj se bomo naučili?

  1. Ogrevanje skozi igro
  2. Osnovni položaj na kolesu
  3. Zaviranje
  4. Sestopanje s kolesa
  5. Zavijanje
  6. Tehnike vožnje po grbinah in skozi nagnjene ovinke
  7. Vožnja po poligonu in utrjevanje pridobljenega znanja.

Tečaji bodo potekali vsako sredo od 18. – 20. ure na poligonu Pumptrack Zagorje ob zadostnem številu prijavljenih. Obvezna je predprijava na www.koloklub.si/prijavnica-tecaji, na tečaj pa morajo otroci prinesti izjavo podpisano s strani starša ali skrbnika, ki jo najdete pod prijavnim obrazcem.

Cena enkratnega tečaja je: 10 EUR. Podatki za plačilo so navedeni ob prijavnici.

Med celotnim trajanjem tečaja je OBVEZNA uporaba čelade! Priporočamo tudi ostalo zaščitno opremo (ščitniki za komolce, kolena, rokavice), če jo otroci imajo. Na poligonu je kljub pozno popoldanskim uram vroče, zato poskrbite, da imajo otroci seboj primerno količino tekočine. Velikost skupine je 5 – 8 udeležencev, v primeru večjega zanimanja, bo razpisan dodatni termin. Tečaj bo vodil strokovno usposobljen trener na področju gorskega in BMX kolesarstva.

OPOZORILO: Med trajanjem tečaja bo poligon Pumptrack Zagorje zaprt za ostale obiskovalce. Prosim, če omejitev upoštevate in poskrbite za varnost tečajnikov. V primeru slabega vremena, se izvedba tečaja po dogovoru z udeleženci prestavi na drug termin.

Covid-19: Zaradi ukrepov v povezavi z pandemijo Covid-19 so skupine tečajnikov številčno omejene, spoštujejo se splošni ukrepi za preprečevanje okužbe s Covid-19 izdane s strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019), prav tako pa tudi priporočila za uporabo športno rekreativnih površin v naravi (https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/uporaba_sportno_rekrativnih_povrsin_za_splet.pdf). Na poligonu bo med trajanjem tečaja upoštevana varnostna razdalja med udeleženci, prav tako pa bo na voljo razkužilo za roke.

Za več informacij nas lahko kontaktirate po Messengerju ali na email: info@koloklub.si