• +386 3 56 68 255
  • info@zzs-zagorje.si

Novice

20. septembra 2023

PUMPAJ SLOVENIJA SE VRAČA V ZAGORJE OB SAVI

To nedeljo, 24.9. se v Zagorje ob Savi, v organizaciji Zavoda za šport Zagorje in Kolesarskega kluba Zagorska dolinia, že tretjič zapored vrača dirka slovenskega pokala v disciplini pumptrack, PUMPAJ SLOVENIJA 2023. Po lanskem državnem prvenstvu je letos na sporedu pokalna dirka, seveda pa nismo pozabili na spremljevalna programa Grbine so fine in Gremo na kolo..

Pumptrack poligon Zagorje se nahaja v športno-rekreacijskem območju Evropark v Zagorju ob Savi. Park zgrajen v letu 2017 ima asfaltno podlago, dirka se na zunanjem krogu, poligon pa omogoča izjemno visoke hitrosti. V neposredni bližini poligona se nahaja tudi gorskokolesarski park Cilenca Trails, ki ga upravlja Kolesarski klub Zagorska dolina in pred kratkim otvorjena igrala za naše najmlajše.

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje, tam se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Prijave na dirko so mogoče na portalu prijavim.se.

Spremljevalni program GRBINE SO FINE

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

ČASOVNICA PRIREDITVE

Grbine so fine (spremljevalni program)

9.30 – 13.30 Prijave

10.00 – 14.30 Foksijevi kolesarski izzivi

10.00 – 14.30 Foksijeva kolesarska šola

14.30 – 15.30 En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije

8.00 – 9.00 Prijave na dirko

9.00 – 10.30 Prosti trening za tekmovalce

10.45 – 12.15 Kvalifikacije

12.45 – 14.15 Začetek tekmovanja

15.45 Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

Spremljevalni program lokalnega prireditelja

10.00 GREMO NA KOLO! Vodena vožnja po trailih gorskokolesarskega parka Cilenca Trails.